Vigtigt med kvalitets spærtræ

Tvivler du på, om dit tag skal istandgøres eller muligvis sågar helt skiftes ud? Har du desuden på fornemmelsen, at dit tag behøver noget splinternyt spærtræ? Hvis der er lagt an til revner, er det smart at renovere taget ved brug af spritnye tagplader / tagsten, som for eksempel eternit tagplader, førend der sker større beskadigelser. I disse uheldige tilfælde vil nye tagsten være en klog investering, for når der kommer huller i dit tag, vil det eventuelt lede til svamp, råd + vandskader i dit hus. Væsentligt er det også, at huset er i besiddelse af noget kvalitets spærtræ, når det gælder dit tag, af den årsag at det har stor betydning for sikkerheden. Overvejer du at anskaffe nyt spærtræ, splinternye tagsten eller tagplader, så køb det snart, før destruktionerne er blevet værre.

Når du vil købe nye tagplader i eternit, behøver du ej blive nervøs for, at de indeholder asbest. Det sluttede nemlig i år 1984, at man lavede eternit med asbestfibre. Har du et eternittag fra før 1984, skal du udskifte det med nogle spritnye eternit tagplader, før det går i stykker, og der muligvis kommer forurening med asbest. Beslutter du dig for at spendere penge på eternit tagplader, så kan du antage, at taget har varighed i ca. 15 år. Men levetiden afhænger ret meget af, hvor skrå en hældning taget har, hvor levetiden forlænges, jo større hældningen er. Det første indicium på slid vil som regel være, at overfladen starter på at afskalle, eller huller vil komme.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>