Outplacement er en god investering for såvel arbejdsplads som medarbejder

For et halvt års tid siden var jeg som leder i en regnskabsafdeling i den svære situation at skulle opsige to medarbejdere i min afdeling. I den forbindelse traf vi også en beslutning om at tilbyde et outplacement forløb for de ansatte, som blev fyret. Dermed fik vi nemlig en måde at hjælpe dem videre med deres arbejdsliv. Det var vi enige om, at vi skyldte dem, da vi på ingen måde var utilfredse med deres arbejdsindsats. Som et resultat af den ustabile økonomiske situation var vi i virksomheden ikke desto mindre nødsaget til at skære ned et sted.

Den mest centrale fordel ved at tilbyde vores afskedigede medarbejdere et af disse outplacement forløb er helt sikkert, at vi også i opsigelsesperioden har haft mulighed for at nyde godt af nogle flittige og glade medarbejdere i afdelingen. Ydermere har de planlagte outplacement forløb for de ansatte, der fik en opsigelse bevirket, at afdelingens øvrige medarbejdere hurtigere har godtaget de nye arbejdsopgaver efter nedskæringerne. Outplacement viste sig som følge heraf at blive en måde at bevise, at vi bærer en social ansvarsfølelse og sikre en fredelig gennemførsel i en særdeles vanskelig proces.

For de berørte ansatte har deres outplacement forløb i høj grad givet en tiltrængt hjælpende hånd. Igennem deres opsigelsesperiode har de alle haft løbende kontakt med deres personlige outplacement konsulent fra et konsulentfirma som blandt andet har rådgivet dem om at skrive en god jobansøgning og curriculum vitae til udvalgte jobopslag. Outplacement rådgiveren har også bidraget med en professionel individuel rådgivning, der har givet de afskedigede medarbejdere den bedst mulige assistance til at få afdækket deres professionelle kompetencer såvel som potentielle muligheder på arbejdsmarkedet. Af den årsag har de fået mod på deres nye tilværelse som jobsøgende.

Skal du gennemføre en fyringsrunde i din virksomhed, eller er I måske nødt til at fyre en ansat? Uagtet grunden til opsigelsen og omfanget af en eventuel fyringsrunde, er et vejledningsforløb ved en dygtig outplacement konsulent for den eller de berørte medarbejdere en fordelagtig investering for både firmaet og medarbejderne. Som en følge af de positive oplevelser fra mit eget firma, vil jeg således lægge et godt ord ind for, at man så vidt muligt budgetterer med outplacement forløb, såfremt man afskediger medarbejdere.

Er du i stedet som medarbejder er er blevet ramt af en fyringsrunde, og har du svært ved at overskue, hvordan du får et passende drømmejob? Så vil det også være oplagt for dig at undersøge muligheden for, at din forhenværende arbejdsgiver vil hjælpe videre i dit arbejdsliv ved at give dig et outplacement forløb. I denne situation kan din tillidsmand som udgangspunkt give dig en hjælpende hånd med at få tilføjet et tilbud om outplacement i din opsigelse. Dermed får du nemlig et enestående afsæt for at omdanne afskedigelsen til noget konstruktivt og til at sætte andre mål for din karrieremæssige fremtid.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.