En rejse til Lissabon er den perfekte kombination af by og strand

Portugals hovedstad, Lissabon, ligger ved Tejo-flodens udmunding i Atlanterhavet, hvilket betyder, at et besøg kan byde på både storbyoplevelser og en tur til stranden.

Det var den overvejende grund til, at familien og jeg valgte at rejse til Lissabon via dem her sidste sommerferie, da vi således var sikret, at der var noget for enhver smag.

Se en fin video om Lissabon i Portugal her:

Jerónimus-klostret - et imponerende stykke bygningskultur

Jeg er en udpræget æstetiker, og nyder at trave gader og stræder tynde, imens jeg bliver opslugt af fantastisk og unik arkitektur.

Lissabon byder på små hyggelige torv og snørklede gader med masser af lokalkolorit i form af det farvestrålende portugisiske keramik, som møder dig alle vegne.

Men Lissabon byder også på storslået arkitektur, der vidner om Portugals imponerende historie som søfarernation.

Jerónimus-klostret vil uden tvivl imponere dig med dets blotte størrelse og bemærkelsesværdige arkitektur, og henleder tankerne på Portugals storhedstid, hvor rigdom og magt ingen grænser kendte.

Klostret er heller ikke uden grund blevet optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste, hvilket du kan læse mere om her: http://whc.unesco.org/en/list/263

Fra én kulturarv til den næste – fadosang

Lissabon byder også på oplevelsen af en anden verdensarv. Nu er der blot tale om den immaterielle kulturarv i form af fado’en, som er den portugisiske folkemusik, der netop har sin oprindelse i Lissabons historiske bydele.

Der er rig mulighed for at opleve fado’en på et utal af byens ældste beværtninger, og jeg lover dig for, at dette er en intens kropslig oplevelse, hvor alle dine sanser aktiveres, grundet fado’ens intensitet og lidenskabelighed.

Und dig selv at læse op på fado’ens historie, som rummer kimen til at forstå det nutidige Lissabon: http://da.wikipedia.org/wiki/Fado

Hør Fado på denne video:

Cascais – en perfekt familievenlig strand uden for Lissabon

I Lissabon er der aldrig langt til strand og sol, hvilket er noget, de mindste sætter stor pris på. Der venter en perlerække af strande nær Lissabon, og hertil skal tilføjes, at turen i sig selv er en oplevelse.

Med et moderne lokaltog, som man hopper på i centrum af Lissabon, blev hele familien fragtet nemt og bekvemt til feriebyen Cascais.

Turen derhen er smuk i sig selv, så før vi fik set os om, ventede en klar, ren og børnevenlig strand. Hvis ens tålmodighed i forhold til solbadning hurtigt bliver brugt op, byder Cascais heldigvis også på små hyggelige strøg med butikker, hvor det er muligt at få fingrene i de karakteristiske portugisiske kakler.

Læs mere om feriebyen og dens muligheder her: http://www.cascais.net/guide/

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>