Energimærkning – Hvad er det?

Jeg er på udkig efter et nyt hus inklusiv god energimærkning. Det kan være kompliceret at finde et hus af ældre karakter, der er markeret med energimærke A. Skalaen går vistnok fra A til G, & det er noget med, at samtlige huse fra 2010 er nødt til at kunne få energimærke A. Tro det eller lad være, men det er reel lovgivning. Loven er såmænd ok, især fordi det handler om at være opmærksom på det overordnede energiforbrug, men jeg kender ikke ordningen i detaljer, og jeg er derfor ikke klar over om det er okay eller sindssygt tomhovedet at putte penge i en bygning på energimærkning D. Jeg har netop forelsket mig i et ”C”-hus, alligevel siger min kæreste, at det sikkert er en småtosset handling at benytte vores opsparing på det hus. Vi stiler jo mest af alt efter byggede huse af nyere dato, men beløbet er selvfølgelig mega afgørende for vores købsmuligheder. Hvis bare vi vandt næsten alle penge i verden skulle ham og jeg straks bestille et kæmpestort hjem med energimærkning A.

Det er skidenemt at se det perfekte ved energimærkning. Er man førstegangskøber er det jo besværligt at undersøge inde bag ved boligens mursten, vægge & så videre, når du egentlig kun er ivrig ift. haven, børneværelser og køkkenets tilstand. Det er lige præcis dér energimærkning bare er en præcis & informationsgivende ting. Kun ét tegn, der udråber et signal omhandlende husets overordnede energiforbrug og økonomi. 1 – bare ét – symbol og en konkret pris – det er sådan set noget, man faktisk kan forstå!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>