Efterskole, dans plus mange andre fag

Fokus på klimaet har der været meget af i de seneste år, hvilket har resulteret i en fantastisk tanke. Jeg har nemlig truffet den beslutning, at jeg har i sinde at bytte mit udlevede fjernvarmesystem ud med et helt nyt og miljøvenligt biobrændselsfyr. Oveni en reduktion af udledelsen af CO2 kommer det faktisk i samme omgang til at betyde, at jeg i realiteten sparer penge, fordi biobrændsel koster markant mindre end gas og fjernvarme.

Først og fremmest har jeg vurderet et par Windhager biobrændselsfyr, og jeg havde faktisk næsten allerede besluttet mig for hvilket, jeg ville indhandle, da jeg traf et internetsite vedrørende jordvarme. Et jordvarmeanlæg er nemlig på samme tid en klimavenlig kilde til varme, der kan benyttes som alternativ til et biobrændselsfyr. I dette øjeblik aner jeg på ingen måde, hvad jeg skal indhandle!

Jeg kan reelt finde både styrker og svagheder ved dem begge. Fx besidder jordvarme den fordel, at det er en varig kilde til energi, og at man ene og alene skal betale den smule elektricitet, som det tilhørende anlæg skal bruge for at kunne jordvarmen til energi. Det er imidlertid rimeligt kosteligt at installere, så i starten vil et biobrændselsfyr produceret af mærket Windhager klart være det billigste.

På den anden side holder et jordvarmeanlæg imidlertid i længere tid, + jeg har fået fortalt, at anlægget inden 10 år tjener sig ind, så det er faktisk ej nogen dum plan. Jeg er således meget i tvivl, trods det, at jeg endnu foretrækker anlæg til jordvarme.

Forekommer der nogle læsere, der har viden om de 2 varmesystemer, og som kan give mig et fantastisk fingerpeg? Et sådant vil jeg jo i al fald blive glad for.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.