Der er efterskoler for alle teenagere

Har du brug for en uforglemmelig skoletid? Hvis svaret er ja, så anbefaler jeg dig en efterskole - http://www.ranumefterskole.dk/information/efterskoleefterskoler.htm, . Der er cirka tohundredetres efterskoler i landet: både på Sjælland, på Fyn, i Jylland såvel som en enkelt på Bornholm. Det er i Danmarks skolesystem, en efterskole er blevet til, og det er en skole, og dér kan teenagere mellem 14 og 18 år tage 8., 9. eller 10. klasse. Det er ligesom en slags kostskole, da man ikke blot er i skole der, men ligeledes er bosat der. Efterskoler sørger for elevernes faglige samt personlige evolutionforløb, og af den årsag kommer eleverne godt fra start til det videre liv.

Der er en stor variation af skolerne, dvs., at der helt bestemt også eksisterer en efterskole, der matcher det, du leder efter. For eksempel findes der efterskoler til elever, der har særlige behov, blandt andet skoler til ordblinde. Alle disse skoler ejer adskillige forskellige fag, arrangementer foruden skoleferier. I øvrigt kan du vælge en efterskole, hvor alle elever har den samme interesse. Det kan være en fodboldefterskole.

Blot ét år på efterskole kan sammenlignes med hele 7 menneskeår, er jeg blevet fortalt. Det er forståeligt, i betragtning af hvor mange ting, du faktisk oplever i løbet af bare et skoleår. Du kommer desuden til at få et væld af gode venner, hvilke du hastigt vil komme til at kende, pga. at I bor sammen, går i skole sammen og måske oven i købet rejser sammen. Mange efterskoler kan tilbyde linjefag og masser af forskellige valgfag ud over basisfagene. Som følge heraf er det muligt selv at vælge, hvordan din skoledag skal komme til at være.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.