Bruger du plastpaller eller træemballage til at fragte dit gods

For folk i godstransporteringsindustrien, går jobbet primært ud på at gøre fragtforholdene så gode, som de kan blive, for at arbejdet på én gang fremskrider så ubesværligt og kan udføres så hurtigt som overhovedet muligt. Af netop den grund er det også meget betydningsfuldt at bruge de helt rigtige paller, eftersom de enkelte slags paller besidder forskellige fortrin.

Dette indlæg ser både på plastpaller og træemballage såsom europaller. Hvad for en palletype, der er mest brugbar, afhænger nemlig af godset såvel som selve transporteringsmåden.

Træemballagens klare fordel er, at naturen har gavn af europaller. Europaller har nemlig en høj værdi som genbrugspaller, fordi de kan genbruges op til flere gange, uden at kvaliteten daler. Dertil kan det desuden medregnes, at fragt vha. træemballage kan reducere kuldioxidudledningen i forbindelse med godsfragtning med helt op til tredive %.

Derimod sælges plastpaller typisk som engangsvarer af den årsag, at de ej er lige så solide som europaller. Dog vejer de meget mindre, og de passer derfor fremragende til luftfragt, hvor der er restriktioner for den tilladte samlede vægt. De besidder også det fortrin, at plastpaller modsat træemballage ej mærkes af vind og vejr, fordi det betyder, at de under hele transportrejsen bevarer den samme vægt og størrelse, ligegyldigt hvad enten det sner, eller solen skinner.

Det er endvidere ej nødvendigt, at du går på kompromis med naturvenlighed, udelukkende på grund af, at du helst vil have plastpaller og ikke europaller. Plastpaller manifaktureres nemlig af en type af plast, som er 100 % genbrugbart. Er det plastpaller eller europaller, der bedst egner sig til dit præcise dit transportbehov? Det må være hundrede procent overladt til dine præferencer.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.