Automatisk vanding af drivhus

Der er en del fordele ved at have automatisk vanding i drivhuset, da automatisk vanding kan gøre livet en del lettere, hvis man har mange vækster og planter at holde øje med i drivhuset.

En enkelt plante kan sagtens have brug for flere liter vand på en solrig dag, og hvis man har mange planter, kan det meget hurtigt blive både et stort og et besværligt arbejde at slukke planternes tørst i drivhuset, hvis man skal gøre det manuelt.

automatisk vanding drivhus

Fordele ved automatisk vanding

Ved at vælge automatisk vanding til drivhuset kan du slippe for at slæbe tunge baljer, og kombinere vanding og gødning og derved skabe en langt mere effektiv arbejdsproces- især i sommersæsonen. En af de mest oplagte fordele ved at have et automatisk vandingssystem er, at man ikke skal bekymre sig om hverken planter eller ’plantesitter’ ved længere ferie. Det kan gøre, at dine planter og vækster trives langt bedre, da de ikke får et chok ved hver vanding, der for specielt sarte planter kan være en hård omgang.

Hvordan fungerer det

Når det kommer til automatisk vanding findes der en del forskellige løsninger og mekanismer, alle med hver deres fordel. Det er dog en god ide at investere i et professionelt automatisk vandingssystem, da man her kan kontrollere både vandmængde og –tryk og gødning med stor præcision.

Drypvanding

Et drypvandingsanlæg er et akkurat og skånsomt valg. Den fungerer ved at være koblet til vandhanen. Vandet fylder en beholder der hænger (højt) i drivhuset, og fordeler vandet langsomt med små dryp. Man kan endvidere tilføje gødning, som bliver fordelt sammen med vandet helt automatisk. Et drypvandingsanlæg er meget fleksibelt, fordi du kan tilslutte og fordele en række slanger, og placere dem præcis der, hvor de skal vande.

Regnvandstank

Hvis man er miljøbevidst, og økonomisk anlagt, er en regnvandstank en god investering. Der findes forskellige modeller, men fælles for dem alle er, at de opsamler regnvand og derved ikke bruger grundvand. Der kan også være nogle biokemiske fordele ved at bruge regnvand frem for grundvand- eks. er der ikke lige så stort et indhold af kalk i regnvand.

Små automatiske vandingssystemer

Der findes også nogle mindre komplekse, men lige så smarte, løsninger til automatisk vanding i form af forskellige kasser og ’flasker’, man kan bruge til automatisk vanding, hvis man fx ikke har så mange planter, eller hvis man kun er væk i et par dage.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>