At uddelegere firmaets rekruttering til et vikarbureau sikrer et ideelt match

Har rekruttering udviklet sig til en opgave, som stjæler for mange ressourcer for dit firma? Den bedste løsning på det problem kan i mange tilfælde være at vælge at outsource rekruttering til et godt vikar- eller rekrutteringsbureau. Dermed kan HR-folkene i din virksomhed bruge deres tid på udvikling af personalet og medarbejderpleje alt imens dit firma helt sikkert finder en kvalificeret kollega, der kan bidrage med en masse til jeres organisation professionelt såvel som personligt, hvis det rette vikar- eller rekrutteringsbureau varetager alle opgaverne i forbindelse med rekrutteringen af nyt personale til virksomheden. Men hvad er det for nogle opgaver, at et professionelt rekrutteringsbureau vil være i stand til at varetage for jeres virksomhed i forbindelse med rekruttering af nye medarbejdere? Præcis dette spørgsmål vil jeg i det følgende besvare ud fra min omfattende HR erfaring der er et resultat af årtier med arbejde som HR-ansvarlig ved flere mellemstore og store firmaer.

I tilfælde af, at man som firma outsourcer rekruttering af nye medarbejdere til et vikar- eller rekrutteringsbureau, vil det til enhver tid være en god idé, at bureauets konsulenter får lejlighed til at aflure behov såvel som ønsker hos arbejdsgiveren og ikke mindst ved den aspirerende medarbejder. Og så endda allerede før de to parter bliver sat sammen. Dertil får den pågældende virksomhed vejledning i at skrive en udførlig personprofil og jobbeskrivelse, inden rekrutteringen af den nye medarbejder påbegyndes. Derefter indleder bureauet således rekrutteringsfasen. Som det første tjekker bureauet altid deres kartotek for at finde velegnede kandidater til jobbet. I de fleste tilfælde vil det være muligt at udvælge den perfekte kandidat i kartoteket. Ellers varetager rekrutterings- eller vikarbureauet alle opgaver ifm. eksponering af jobopslaget under den åbne rekruttering.

På dette tidspunkt i rekrutteringsforløbet har firmaet mulighed for at arbejde uforstyrret videre, eftersom vikar- eller rekrutteringsbureauet udvælger op til tre kvalificerede ansøgere til jobbet, som derefter bliver inviteret til jobsamtale ved firmaet. Ifm. udvælgelsesfasen anvendes de absolut bedste redskaber for at skabe det bedst mulige udgangspunkt for en optimal rekruttering. Disse redskaber kan bl.a. være en personprofilanalyse såvel som jobspecifikke tests af færdigheder. Desuden er det muligt, at lade bureauet sørge for, at der gennemføres en kontrol af referencer ved kandidaternes tidligere chefer. Den gode rekruttering af nye medarbejdere afsluttes imidlertid ikke så snart, at arbejdsgiveren får de bedst egnede kandidater til samtale. Bureauets konsulenter tager tillige hånd om hele opfølgningen når jobsamtalerne er ovre, og den nye medarbejder er fundet. Som en ekstra gevinst kan virksomheden benytte ”Try & Hire” ordningen, som giver mulighed for at påbegynde ansættelsen, som et kortere vikariat med mulighed for fastansættelse bagefter.

Mulighederne ifm. at lade et vikar- eller rekrutteringsbureau stå for jeres rekruttering er ganske enkelt adskillige for lige præcis din virksomhed. I vil først og fremmest få glæde af den helt rette nye kollega. Dette vil tillige ske med et ubetydeligt forbrug af ressourcer for jer i firmaet, så dig og dine kollegaer har mulighed for at bruge jeres tid på de almindelige opgaver i hverdagen under rekrutteringen af velkvalificeret nyt personale. I tilfælde af at dit firma leder efter et topprofessionelt rekrutteringsbureau til at varetage al rekruttering for jer, bør I altid vælge bureau ud fra, om det kan bryste sig af at være VICE certificeret.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>